|
Fórum stránek Citroëny.cz od 21.6.05 do 9.2009 Nyní mimo provoz !! Příspěvky od 21.6.2005 do 9.2009
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
marsalek
Založen: 22. 06. 2005 Příspěvky: 1744 Bydliště: Kolin nad Rynem
|
Zaslal: út leden 22, 2008 11:40 am Předmět: Vybehany mechanismus u zadniho vyskoveho korektoru |
|
|
Ahoj kluci,
vcera jsem menil kulicku a plastove tahlo u zadniho vyskoveho korektoru. Kdyz jsem to mel rozebrano, zjistil jsem, ze paky prenasejici pohyb torzni tyce na korektor maji silenou vuli na cepu - na obrazku (Copyright Citdoks) oznaceno c. 3
Nova kulicka a tahlo sice vuli jiz nemaji, presto se neda nastavit spravne vyska auta. Pokud se auto dostane do normalni polohy zespodu, je o 15 mm nize, nez kdyz se do ni dostane z horni polohy
Je to normalni? ---> Ktera z tech vysek je tedy spravna?
Co s tim delate?
Kaja
PS: jaka je spravna vyska zadni napravy u X2 HDi? Nikde jsem to zatim nenasel. Nachazim data pouze pro jine (starsi) motorizace. _________________ X2 HDi, 109 PS, kombi, r.v. 2000
O moje koule se stará PATaMAT  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mucholl
|
Zaslal: út leden 22, 2008 11:45 am Předmět: |
|
|
Dokut to trochu peruje, tak stím nic nedělám, celý ten bazmek stojí něco okolo 3000 KČ takže čekám až to bude horší _________________ Xantie II. 2.0 HDI 80 kw
Ať se houpe |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PATaMAT

|
Zaslal: út leden 22, 2008 1:19 pm Předmět: Re: Vybehany mechanismus u zadniho vyskoveho korektoru |
|
|
| marsalek napsal: | Ahoj kluci,
vcera jsem menil kulicku a plastove tahlo u zadniho vyskoveho korektoru. . |
mušíš dycinky poradně zahejbat autem nahorudolu rozhoupat a pak teprv po chvili měřit , až se to ustálí ...
HDi bych nastavil jako třeba 2,1 TD , myslímže se dělaly současně a i výkon a váha bude podobná ... a vzadu váží všecky Xa stejně
PS: kde si Kájo sehnal v Dojčlandu kuličku  _________________ Plním koule na Citroëny, , v Brně
tel: 602 941 954
POZOR, do 30.8.2009 jsem na dovolené, začínám ordinovat až od 7.9.2009 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PetrCV
|
Zaslal: út leden 22, 2008 1:54 pm Předmět: |
|
|
ahoj kajo,mam za to ze je rozdil jen u hodnot starsich 96 r.v. a samozrejme jestli je to breake jinak ty hodnoty by meli byt stejny. _________________ Xa 2,1td 96 Break-prodáno za 40tis. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marsalek
|
Zaslal: út leden 22, 2008 2:31 pm Předmět: Re: Vybehany mechanismus u zadniho vyskoveho korektoru |
|
|
| PATaMAT napsal: |
PS: kde si Kájo sehnal v Dojčlandu kuličku  |
Ahoj Milane,
s autem jsem hybal na vsechny strany, ale je tam systematicka chyba reverzibility, takze VZDY zalezelo na tom, ze ktere strany se to dostane do toho "stredu". Prikladam to prave vuli v tom mechanismu. Mozna jsem ale prilis peclivy a nikdo jiny by si s tim hlavu nelamal Podle mych poslednich mereni se zda, ze se to po jizde ustaluje na vysce, jako kdybych auto spoustel zeshora do normalni polohy, takze to nastavim asi na tuto vysku.
Kaja
PS. To bys neuhodl, mas v Brne asi jmenovce, ktery posila kulicky a plastova tahla i do zahranici. Mohli byste byt spolecne skvely tym: jeden mailuje a rozesila kulicky a druhy opravuje hydrauliku
PS2: na novou kulicku se mi povedlo nasadit i kontramatku! _________________ X2 HDi, 109 PS, kombi, r.v. 2000
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Chozee
|
Zaslal: út leden 22, 2008 7:58 pm Předmět: |
|
|
Cau Kajo,
jen mam takovej malej blbej dotaz, ta koule vlevo na tvem obrazku co to je za kouli? Jsi mel prece stribrnou a modrou xantii neee?. Ale pokud se nemylim tak jsem zde na foru zaslechl ze mas jinou Xaňťu a to v kombiku? A to je hydroaktiv ci co? Jsem trochu zvedavej tak promin. Jsem jeste jinou než 6 koulovou xantii zatim nevidel, proto ten dotaz.
P.S. ta fotka je asi foto jine xantie ze? _________________
2.0 HDI 80 kW r.v. 1999 bez Hydroactivu
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Milan
|
Zaslal: út leden 22, 2008 8:36 pm Předmět: |
|
|
Ahoj kluci,
vcera jsem menil kulicku a plastove tahlo u zadniho vyskoveho korektoru. Kdyz jsem to mel rozebrano, zjistil jsem, ze paky prenasejici pohyb torzni tyce na korektor maji silenou vuli na cepu - na obrazku (Copyright Citdoks) oznaceno c. 3
Měl jsem stejný problém, čep jsem nechal udělat u soutružníka novej a vyměnil ho. Jinak v citroenu prodávají korektor i s tím mechanismem, ale stojí cca 5 000Kč. _________________ Xantia 1,9TD Hydroaktiv II. r.v.1994
Naposledy upravil Milan dne út leden 22, 2008 8:39 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PATaMAT

|
Zaslal: út leden 22, 2008 8:36 pm Předmět: Re: Vybehany mechanismus u zadniho vyskoveho korektoru |
|
|
| marsalek napsal: | [
PS2: na novou kulicku se mi povedlo nasadit i kontramatku! |
kontramatku je lepší nasadit na ten závit než na kuličku
To vyběhaný přepákování by se možná dalo repasnout, rozhodit, převrtat díry a osoustružit nový větší čepy ...
Jinak sem hledal, a to přepákování by se dalo koupit za cca 3900,- v Citroservisu . _________________ Plním koule na Citroëny, , v Brně
POZOR, do 30.8.2009 jsem na dovolené, začínám ordinovat až od 7.9.2009
Naposledy upravil PATaMAT dne st leden 23, 2008 4:09 pm, celkově upraveno 2 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PATaMAT

|
Zaslal: út leden 22, 2008 8:40 pm Předmět: |
|
|
| Chozee napsal: | e
P.S. ta fotka je asi foto jine xantie ze? |
řekl bych že je to ACTIVA, v pravo je vidět spodek "šikmé" activácké pístnice s hadicema ...
ta koule nahoře je "Hydractivní" _________________ Plním koule na Citroëny, , v Brně
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PATaMAT

|
Zaslal: út leden 22, 2008 8:53 pm Předmět: |
|
|
| Milan napsal: | Ahoj kluci,
Jinak v citroenu prodávají korektor i s tím mechanismem, ale stojí cca 5 000Kč. |
to je divna cena, samotný korektor na Bx stojí cca 5000,- na Xm 6000,- ( jde o stejný díl !!! ) a je teda divné, že na Xa i s celým dvojitým přepákováním by to staálo tak málo. Já sem teda vyčet cenu , cituji :
529125 MECHAN OVLÁD 3 828,77 CZK bez DPH
o korektoru není zmínka. Ale zajímá mě to, a zítra to zjistím přímo od prodejce . Kdyby to bylo za ty prachy i s korektorem, tak je to supr cena ... _________________ Plním koule na Citroëny, , v Brně
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Chozee
|
Zaslal: út leden 22, 2008 8:59 pm Předmět: |
|
|
Ahoj PaT a MAT,
diky za tvoji odpoved, tak nejak jsem si to trochu myslel. Ale jak funguje hydraulika u ACTIVY to me je zatim velkou zahadou a asi zustane zahadou na veky. Mam tady precteny prispevky jak se takovy podvozek chova v praxi na silnici - to musi byt opravdovy pozitek z jizdy. Ale jak funguji ty elektromagneticke ventily a pridavne pistnice na prednim, zadnim stabilizatoru to by me dost zajimalo pokud by to nekdo umel vysvetlit na nejakem obrazku. _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marsalek
|
Zaslal: út leden 22, 2008 10:06 pm Předmět: |
|
|
| Chozee napsal: | Cau Kajo,
jen mam takovej malej blbej dotaz, ta koule vlevo na tvem obrazku co to je za kouli? Jsi mel prece stribrnou a modrou xantii neee?. Ale pokud se nemylim tak jsem zde na foru zaslechl ze mas jinou Xaňťu a to v kombiku? A to je hydroaktiv ci co? Jsem trochu zvedavej tak promin. Jsem jeste jinou než 6 koulovou xantii zatim nevidel, proto ten dotaz.
P.S. ta fotka je asi foto jine xantie ze? |
Chozee, ses fakt zvedavej ...
1. Foto je z Citdoks (uvedeno v prvnim prispevku vc. copyrightu) - PAT MAT to poznal spravne, je to z Activy.
2. V soucasnosti mam svetlemodreho kombika - viz. muj podpis - to bude asi "ta stribrna", pokud jsi ji videl na fotkach.
3. Predtim jsem mel jeste lucifer-rot sedana, taky HDi, 80 kW, ale ta skoncila spatne na hemeroidy - viz. obrazek
Kaja _________________ X2 HDi, 109 PS, kombi, r.v. 2000
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Chozee
|
Zaslal: st leden 23, 2008 7:32 am Předmět: |
|
|
Ahoj Kajo,
se jeste jednou omlouvam za ty zvedave otazky. Jo nekde jsem videl tvoji fotku jak jses se svetlemodrou Xaňťou vyfocenej v Kolině. Jinak díky za tvoji vycerpavajici odpoved. Jen skoda te cervene Xantie s tema hemeroidama. To musela byt ale supa moc hezky to opravdu nevypada. _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Xantiak
|
Zaslal: st leden 23, 2008 8:26 am Předmět: |
|
|
Chuděrka Luciferka Takhle jí zrychtovat, bych toho kochaře krajin asi zrušil pak já, kdyby mi tohle udělal s autem sakra.
Jinak k Té výšce, když jsem zjišťoval co se nastavuje za výšku při opravě táhla. Tak mi bylo řečeno apodle toho jsem i nastavoval, že je to stejná výška jako na 1,9TD nebo 1,8 16V čili pro zadek L2 = 1.6i 1.8i 1.8 i 16 v 1.9 d 1.9 td - 136 mm Podle toho jsem to i nastavil.
http://www.xantiaclub.cz/view.php?cisloclanku=2005041501 _________________ Xantia 2.0 HDi 109PS Millesime r.v. 2000 ČERVENÁ LUCIFER
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marsalek
|
Zaslal: st leden 23, 2008 10:06 am Předmět: |
|
|
Chozee, ja to myslel ironicky, tak se nemusis omlouvat! Supa to byla poradna, vsak ta "nana jedna pitoma", co do nas bouchla, mela zdemolovany cely predek. A my jsme odleteli po spirale asi o 20 metru mimo silnici
Xantiku, diky za tech 136 mm.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PATaMAT

|
Zaslal: st leden 23, 2008 4:16 pm Předmět: |
|
|
| Milan napsal: |
Měl jsem stejný problém, čep jsem nechal udělat u soutružníka novej a vyměnil ho. Jinak v citroenu prodávají korektor i s tím mechanismem, ale stojí cca 5 000Kč. |
Tak sem byl v Citroservisu a fakt na Xantuše je to jako celek i s korektorem za cca necelých 5000,- po nějaké slevě za necelých 4000,-
Dobrý je taky to, že kámošovi nabízeli v servisu výměnu tohoto dílu (zadní korektor s přepákováním ) a s prací to mělo stát okolo 20 000,-
To je ale mazec, protože samotný korektor na Xm nebo Bx stojí víc jak tento celek s mechnizmem na Xa. A korektory jsou v podstatě stejné na všech ... tak to opravdu nechápu  _________________ Plním koule na Citroëny, , v Brně
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marsalek
|
Zaslal: út březen 18, 2008 2:41 pm Předmět: |
|
|
Vcera jsem se opet snazil nastavit vysku zadni napravy a musim rict, ze me ten vybehany pakovy mechanismus (na obrazku oznacen cervene) pekne stve.
Ten plechovy profil, do nejz je zasroubovana (nyni jiz nova) kulicka se pri zatizeni napravy vikla na vsechny strany, ale korektorem to nepohne. Vysku jsem sice nejak nastavil, ale reaguje to jen na velmi velke zmeny zatizeni. Moc jsem s tim od te doby nenajel, takze kvalitu pruzeni nemuzu posoudit, ale docela me ten stav neuspokojuje. Davat nekolik tisic za cely novy korektor se mi nechce, ale nechat soustruzit nove cepy tu nemam kde ...
|
| Návrat nahoru |
|
 |
gunter
Založen: 15. 01. 2007 Příspěvky: 231 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: út březen 18, 2008 2:47 pm Předmět: |
|
|
| To Kája: Pokud by mi nějaká dobrá duše ten bazmek poslala tak bych ho nechal vyrobit 2x jeden pro sebe a druhý pro Tebe taky mě to čeká, zkusím ještě dát link na náhradní díly, jestli to někdo nepošle za holé poštovné. Sikovného soustružníka habe vorhande. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marsalek
|
Zaslal: út březen 18, 2008 3:03 pm Předmět: |
|
|
Guntere, to je moc mila nabidka! Tak doufam, ze se nekdo ozve.
Nebude pak potreba vystruznikem srovnat tu vybehanou diru? Anebo se vysoustruzi oba dily a bude pokoj?
Dej mi pak prosim vedet, treba PM, jak s tim pokracujes.
Diky,
|
| Návrat nahoru |
|
 |
gunter
Založen: 15. 01. 2007 Příspěvky: 231 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: út březen 18, 2008 3:26 pm Předmět: |
|
|
| marsalek napsal: | Guntere, to je moc mila nabidka! Tak doufam, ze se nekdo ozve.
Nebude pak potreba vystruznikem srovnat tu vybehanou diru? Anebo se vysoustruzi oba dily a bude pokoj?
Dej mi pak prosim vedet, treba PM, jak s tim pokracujes.
Diky,
Kaja |
Pokud se mi ten kousek dostane do ruky tak uvidím a poradíme se, chlapík je moc šikovný taky je mu skoro 60 let a dělá to od vyučení. Už jsem psal známému mechanikovi, jestli se jim nějaký kus neválí po zemi, tak uvidím. Jak něco bude ozvu se. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
šedivák
|
Zaslal: st březen 26, 2008 10:07 am Předmět: |
|
|
Ahoj, vyřešil sem to tak, že sem kleštěma zmáčknul ten vnější profil (hranu kam ukazuje číslo 3). Vůle na čepu zůstala, ale vnitřek se jaksi nemá kam vaklat. Zadek drží vejšku troufnu si říct na milimetry. Samozřejmě s novym táhlem, kuličkama a dokonce mi PaM navařil chybějící (vyšoupanej) materiál oček na tyčce korektoru, tam byla taky vůle cca 2mm. Před opravou mi zadek vandroval +- 2 cm. Možná to někomu nepřijde jako košér oprava (to uznávám), ale maká to! Míra  _________________ X1 2,1TD Break
.html |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marsalek
|
Zaslal: st březen 26, 2008 10:51 am Předmět: |
|
|
| šedivák napsal: | Ahoj, vyřešil sem to tak, že sem kleštěma zmáčknul ten vnější profil (hranu kam ukazuje číslo 3). Vůle na čepu zůstala, ale vnitřek se jaksi nemá kam vaklat. Zadek drží vejšku troufnu si říct na milimetry. Samozřejmě s novym táhlem, kuličkama a dokonce mi PaM navařil chybějící (vyšoupanej) materiál oček na tyčce korektoru, tam byla taky vůle cca 2mm. Před opravou mi zadek vandroval +- 2 cm. Možná to někomu nepřijde jako košér oprava (to uznávám), ale maká to! Míra  |
Miro,
diky za postreh! Minuly tyden jsem taky zmacknul hasakem ten zminovany profil. Urcite to pomohlo, ale jeste to porad neni ono. Presne jak pises, vnitrni "kladka" se jiz nemuze moc viklat, ale presto s tim nejsem spokojeny. Dokud jezdim s prazdnym autem a zadek nemusi dorovnavat vysku, tak je zatim vse OK. Ale pochybuju, ze to bude takhle fungovat i v zatizeni... Inu, vyskovemu korektoru takove zemedelske vule nevoni
Zatim doufam, ze se Gunterovi pristesti ziskat vhodnou predlohu a neco se z toho vyvine
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PATaMAT

|
Zaslal: st březen 26, 2008 9:29 pm Předmět: |
|
|
Napadlo mě po tom , jak sme to s Mirem opravovali, až odjel , že by se mohl do té mezery nad i pod to kývavé ramínko vsunout třeba mosazný plech (dobré kluzné vlastnosti bez koroze) potřebné tloušťky s výřezem na tu osu - čep. Jen by se na okrajích zahnul na ten držák aby držel na místě. Prostě to vyvložkovat a vymezit a pak by se to nemohlo kývat ale hybalo by se to jen v potřebném směru. Bylo by to jednoduché, rychlé a asi i lepší než to přihnutí . _________________ Plním koule na Citroëny, , v Brně
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Miloš Kubáček
|
Zaslal: st březen 26, 2008 9:35 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Kájo,zrovna minulý týden jsem měnil zadní mechanismus korektoru jednomu takovému mladému maníkovi.Po rozhoupání auta se píst korektoru ani nehnul a na tom mechanismu byly celkové vůle tak 5mm.Dodal jsem svůj mechanismus a vyčistil korektor.Tolik bordelu uvnitř jsem ještě neviděl.S pístkem nešlo pohnout.Teď mu to chodí ještě o trošičku líp,jak když to vyjíždělo z továrny.Ten mechanismus opravit jde,po vyražení čepu se musí obě oválné díry vyfrézovat na průměr větší o cca 6 mm a navařit takový prstýnek s vnitř.průměrem čepu a s venkovním toho vyfrézování.Pak zabrousit svár dorovna s plechem ,složit a důkladně promazat,nejenom oplácat vazelínou zvenku. _________________ Milin |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marsalek
|
Zaslal: st březen 26, 2008 10:03 pm Předmět: |
|
|
| PATaMAT napsal: | | Napadlo mě po tom , jak sme to s Mirem opravovali, až odjel , že by se mohl do té mezery nad i pod to kývavé ramínko vsunout třeba mosazný plech (dobré kluzné vlastnosti bez koroze) potřebné tloušťky s výřezem na tu osu - čep. Jen by se na okrajích zahnul na ten držák aby držel na místě. Prostě to vyvložkovat a vymezit a pak by se to nemohlo kývat ale hybalo by se to jen v potřebném směru. Bylo by to jednoduché, rychlé a asi i lepší než to přihnutí . |
Ahoj Milane! Diky za radu. My si snad cteme myslenky. Kdyz jsem byl pod autem, tak me napadlo naprosto stejne reseni dokonce i s tim zahnutim plechu proti vypadnuti. Jen jsem tehdy nemyslel na material, ta "Tva" mosaz zni pokrokove! Zeptam se zitra v dilne.
Jen otazka k tomu prihnuti, jak psal Mira. Da se ten svornik vubec prihnout? Nerozepira to ten cep tak, ze by se to ani prihnout nemelo dat? Kdyz tak snad jen na obvodu toho drzaku...
Kaja
PS: Manzelka dodava: "Myslenky jsou jako blechy. Skacou z cloveka na cloveka, ale ne kazdeho kousnou"  _________________ X2 HDi, 109 PS, kombi, r.v. 2000
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|