Fórum Citroeny.cz
http://www.citroeny.cz/forum/

Na centrálním displeji se nezobrazuje správně "0" (nula)
http://www.citroeny.cz/forum/viewtopic.php?f=176&t=10202
Stránka 1 z 1

Autor:  GrandPi [ sob 11. bře 2017 19:09:15 ]
Předmět příspěvku:  Na centrálním displeji se nezobrazuje správně "0" (nula)

C4 Grand Picasso, r.v. 2010
Na centrálním displeji se mi přestala u tachometru zobrazovat správně "0" (nula), zobrazuje se jen jakési obrácené "C", dva kolmé segmenty LCD, které by normálně tvořily levou stranu nuly, nesvítí. Nejde ale o poškozené samotné segmenty, protože všechna ostatní čísla se zobrazují normálně správně (i např. 8, 5, 2, kde jsou předmětné, u nuly chybějící segmenty, také použity).
Naopak při nastavení tempomatu, se opět nula zobrazuje špatně- jako malé obrácené C (na jiném místě displeje než tachometr), s dvěma chybějícími levými "čárkami" a to v případě nuly na obou pozicích, kde to přichází do úvahy (např. u čísla 100 je to jednička a pak 2 obrácená C).
Nula na tachometru je také špatná na všech svých možných pozicích, tedy např. při rychlosti 10, 100 (2*), 105, 110....
Myslím tedy, že jde o nějaké poškození zobrazování nuly jako takové, ne hardwarový problém displeje.

Neporadí někdo, v čem by mohl být problém a jak ho odstranit?
Díky, JS

Autor:  j.pajinek [ ned 12. bře 2017 9:31:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Na centrálním displeji se nezobrazuje správně "0" (nula)

...zkus to celé zrestatrtovat vypojením baterky na cca. 20minut. ;)

Autor:  GrandPi [ čtv 23. bře 2017 12:53:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Na centrálním displeji se nezobrazuje správně "0" (nula)

Díky moc za skvělou radu.
Včera jsem se k tomu nakonec dostal, odpojil baterii, po půl hodině zase připojil a nuly na displeji jsou jako nové !
Jen mne překvapilo, jak blbě se k té baterce dá dostat. Normálně jsem zvyklý odpojovat nejdřív "-", mínus, a teprve potom "+" (plusko) a tady jsem se k mínusovému pólu baterie vůbec nedostal. Takže odpojen jen plus, přerušen okruh, problém opraven.
Už jsem začal mít strach, že se zbláznil palubní počítač...
Člověk se učí celý život. U mobilu, počítače je to téměř první volba: "Zapnout-vypnout", ale u auta mně to prostě nenapadlo.
Ještě jednou DÍK!

Autor:  j.pajinek [ čtv 23. bře 2017 19:56:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Na centrálním displeji se nezobrazuje správně "0" (nula)

Tak hlavně že to pomohlo,ale jinak nic nového ono dnešní auta jsou jeden velký počítač o více zakladových deskách které dělají na co jsou určena,,,a že jich tam je,,,no a na ten vždy po nějaké době a zmatenosti platí ,,,pokud tam není mechanická a závážnější elektronická závada,,,tvrdý RESSET odpojením baterky,no a pak se děj vůle boží. ;)

Autor:  ToMMeT [ čtv 30. bře 2017 21:13:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Na centrálním displeji se nezobrazuje správně "0" (nula)

me to nezobrazuje nastavenou teplotu klimy. mam tam jenom sediciho panacka a pod tim 2x --.-
treba reset pomuze

Autor:  ToMMeT [ čtv 06. dub 2017 21:38:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Na centrálním displeji se nezobrazuje správně "0" (nula)

ne, reset nepomohl. pls nevite co s tim?

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/